OuderschapsVerlof.reismee.nl

Afscheid genomen van toffe bende uit o.a. Belgie, Nederland, Egypte

Deze ochtend namen we afscheid van een 15 tal toffe mensen die vandaag en morgen het een en ander gaan bekijken in Ulan-Bator terwijl ik met vake hier nog wat vakantie vier.
De meeste ervan zien we terug op de trein naar Peking in een paar dagen.

Wat het thuisfront en enkele van de vragen betreft, hier wat antwoorden en reacties van ons:

Het eten in de verschillende hotels en gewoon in de steden in Rusland en Mongolie of elders onderweg is heel goed, geen slechte ervaringen... lekker en genoeg, ik denk niet dat onze pa hier gaat afvallen.

Een paar reizigers die we hier ontmoetten, hebben ervoor gezorgd dat deze cowboy ook op de foto staat.
Die fotos zijn een verrassing (ook voor mij) voor na de reis.

De bekers en ons ander gerief zijn inderdaad handig op de trein, het eten op de trein tussen Moskou en Krasnojarsk was goed, daarna niet meer gebruik gemaakt van het trein restaurant, in China schijnt het ook goed te zijn.

Maggy, ik zal er voor jou nog eens rondlopen en die wens voor jou dan doen he, ik denk dat ik de wens al gelezen heb :-)

Tot later he... Joris en Jan.

Renée

Hallo Joris,
Ik lees al enkele dagen je verhalen uit het verre oosten en ben echt onder de indruk!
Films als The Geisha, Dokter Zjivago, The Peking Express, ea … zijn altijd in mijn rechter hersenhelft blijven steken. Vooral de natuur: de steppe, de toendra’s en de oostelijk woestijnen hebben mij overweldigd. En zelfs de jak heeft een plaats in mijn hart ;-)
Maar ook het grijsheid en de kuddegeest van de bevolking van Rusland/Mongolie/China; het communisme en het boedisme hebben mij nooit onverschillig gelaten. Als ik nu je verhalen lees en je foto’s zie dan kan ik niet anders dan je benijden! Geweldig dat je dit onderneemt!!!!
Beste Joris, ik heb vandaag gezworen dat ik deze reis ook ooit ga ondernemen! En Olivier (al beseft hij het nog niet goed) die gaat mee ;-))
Geniet nog ten volle van Ulanbutaar (of zoiets), van Bijjing, van je papa, van je tijd, van je boeken in de coupé, van jezelf, van de uren-lang-durende kadans van de trein, van je dutje, van je dromen over Sakia, Jonas en Daan,...
Dikke kus, Renée

Tiara Tours