OuderschapsVerlof.reismee.nl

Baikal meer in Listvyanka

Deze 3 dagen aan het Baikal meer waren prachtige dagen, niet enkel het weer maar ook deze locatie is echt wel uniek.

Het meer is meer dan 600km lang maar nergens breder dan 60km, het water is als helder pompwater en even fris, de thee (Xavier, het was dus thee, geen vodka :-) die we dronken tijdens de bootuitstap werd gezet nadat het water met een emmertje uit het meer werd opgehaald.

Je staat ervan versteld hoe weinig toeristisch deze plek is, nog behoorlijk ongerept, het feit dat het Baikal meer in de maand april nog volledig bevroren is zal daar wel niet vreemd aan zijn, het seizoen is erg kort. Half september begint het al te sneeuwen zegt men ons hier.

Op dit moment is het in ieder geval nog erg mooi weer, vandaag was zo mogelijk nog warmer dan gisteren, ik vermoed 25 graden Celsius.

Dank allemaal voor de korte reacties, het is wel leuk en het zorgt ervoor dat ik ook nog steeds de moeite doe om telkens weer op zoek te gaan naar een computer die een beetje werkt, in ons hotel is er hier bijvoorbeeld geen, het kan niet allemaal vlot verlopen we zijn toch nog steeds in Rusland he ... het toestel waar ik nu achter zit is echter brandnew and pretty fast... sorry voor het engels maar we brachten vandaag de hele dag door met 2 Amerikanen, ook Vader en Zoon en de zoon spreekt Russisch, je mag het voordeel daarvan niet onderschatten hier, gebaren taal is het enige redmiddel als er geen tolk bij de hand is.

Groeten uit het op dit moment exotische en aangename Siberie,

Joris en Jan.

Gea

Hallo Joris en Jan!
Bedankt voor jullie berichten en leuk dat ik mee mag lezen!
Ik ben de moeder van een rondreizende zoon die ook op de trein zit maar dan een paar daagjes achter jullie aan. Zo zie ik steeds een beetje - en hoor ik uit eerste hand - wat hem zoal te wachten staat. Zo reis ik met hem mee. Heel leuk.
Ik wens jullie nog een fijne reis verder!
Hartelijke groet van Gea

Tiara Tours